De Stentor:vechtdal

14-07-2024 08:19

Lezers helpen lezers: 45 jaar oude cactus aangeboden • televisiekast op te halen in Zutphen

De ene lezer heeft iets nodig, de ander biedt iets aan. In de rubriek ‘Lezers helpen lezers’ verbindt de Stentor al jaren mensen met vraag en aanbod. Met succes. Nu ook online.

13-06-2024 19:00

In deze villa aan de Vecht moet je zijn voor fijne verrassingen van de chef

Zelden weet de naam van een restaurant de lading zo goed te dekken als in het geval van Moetje aan de Vecht. Hier moet je zijn om te eten, te drinken en te genieten. Hier moet je het leven vieren. Daar zijn we altijd voor te porren.

08-06-2024 13:22

SC Genemuiden komt gigantische klap te boven en plaatst zich vanaf elf meter voor finale nacompetitie

Een 4-1 voorsprong met nog een paar minuten in de verlenging te gaan leek voor SC Genemuiden voldoende om een startbewijs voor de finale van de nacompetitie in de wacht te slepen. Maar in de absolute slotfase ging het alsnog mis. Een gigantische teleurstelling dreigde, maar de ploeg van trainer René van der Weij richtte zich vanaf elf meter op en mag blijven dromen van de tweede divisie.

01-06-2024 13:26

Rohda flikt het: overtuigende zege houdt ploeg uit Raalte in de race voor promotie naar derde divisie

Rohda Raalte mag blijven dromen van de derde divisie. Na de 1-3 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Hoogeveen stond de ploeg van trainer Laurens Knippenborg zaterdagavond in de return voor een zware uitdaging, maar een 0-3 zege zorgt voor een verlenging van het seizoen. SC Genemuiden is eveneens nog niet klaar, evenals onder meer Be Quick’28 en Flevo Boys. Voor Staphorst viel daarentegen het doek.

25-05-2024 13:25

Heino verzekert zich van directe handhaving, ONS Sneek wint op de valreep en dompelt Olde Veste’54 in rouw

Olde Veste’54 leek zich door gunstige ontwikkelingen bij Broekster Boys - ONS Sneek alsnog te kronen tot kampioen van de eerste klasse I, maar na een onwaarschijnlijke slotfase in Friesland grijpt het toch naast de titel. Beter nieuws was er voor Heino, dat zich dankzij een 2-0 zege op Be Quick 1887 verzekerde van een langer verblijf in de vierde divisie.

18-05-2024 13:26

Olde Veste doet wat het moest doen, Heino houdt punt over aan spektakelstuk en CSV Apeldoorn is kampioen

Olde Veste’54 maakt nog kans op de titel in de eerste klasse I. Daarvoor moest het winnen van Alcides. Daar zag het na 45 minuten niet naar uit, maar de Steenwijkers stelden in de tweede helft alsnog orde op zaken. CSV Apeldoorn heeft het kampioenschap al binnen. Heino hield na negentig dolle minuten een punt over aan het duel met TVC’28, terwijl Voorwaarts Twello volgend seizoen een niveautje lager acteert.

11-05-2024 13:27

Staphorst overleeft in Hoogeveen, geen zege voor SC Genemuiden en CSV Apeldoorn officieus kampioen

Door de nederlaag van RKAV Volendam bij Hercules had SC Genemuiden de titelaspiraties nieuw leven in kunnen blazen, maar dan had het wel moeten winnen bij HSC’21. Dat gebeurde niet. CSV Apeldoorn profiteerde wél van een misstap van de concurrent en is officieus kampioen. Staphorst deed goede zaken in de strijd om handhaving.

04-05-2024 13:28

CSV Apeldoorn blijft op titelkoers, SV Urk krijgt er zes om de oren en SC Genemuiden kan titel wel vergeten

SC Genemuiden kan het kampioenschap in de derde divisie A op z’n buik schrijven. Bij winst op RKAV Volendam was het de nieuwe koploper, maar door een ruime nederlaag is de achterstand opgelopen tot vijf punten. Rohda Raalte ging eveneens onderuit in een topper, Staphorst liet twee dure punten liggen en SV Urk kreeg een pak rammel. Is er dan ook goed nieuws te melden? Ja, want DVS’33 deed goede zaken, MSC is kampioen en WHC is dat bijna.

21-04-2024 13:20

Heino bewaart het beste voor het laatst, VENO geeft het helemaal weg en USV boekt nieuwe zege op weg naar periodetitel

Heino stevende in de thuiswedstrijd tegen Buitenpost lang af op een gelijkspel, maar dankzij twee late treffers veroverde het toch nog drie belangrijke punten en daarmee doet het uitstekende zaken in de strijd om handhaving. Voor VENO duurde het thuisduel met SC Emmeloord net iets te lang, terwijl USV blijft winnen en Terwolde de titel weer wat dichterbij ziet komen.

20-04-2024 13:26

Staphorst trekt op de valreep aan het kortste eind, Sparta Nijkerk weet weer een keer te winnen

Een week na het knappe gelijkspel tegen SC Genemuiden leek Staphorst ook op bezoek bij Hercules op weg naar een goed resultaat, maar het moest uiteindelijk toch z’n meerdere erkennen in de ploeg uit Utrecht. Sparta Nijkerk had na twee nederlagen weer wat te vieren. Dat geldt niet voor SC Genemuiden.

14-04-2024 13:22

Dalfsen heeft eindelijk wat te vieren, cruciale zeges voor AZC en VENO, SC Emmeloord krijgt er zes om de oren

Voor Robur et Velocitas telden zondagmiddag op bezoek bij AZC enkel de drie punten. Aan de kansen lag het niet, maar de ploeg uit Apeldoorn had het vizier niet op scherp staan en kreeg op de valreep zelfs nog het deksel op de neus. VENO deelde een late dreun uit aan EMMS, terwijl SC Emmeloord er liefst zes om de oren kreeg. Dalfsen boekte de eerste zege van het seizoen.

13-04-2024 13:31

DOS Kampen sluit doelpuntrijke speeldag af met ruime overwinning op IJVV, SDC Putten herovert koppositie

Van harte ging het weliswaar niet, maar SDC Putten deed in het laatste kwartier alsnog zaken tegen Voorwaarts. De Puttenaren heroveren dankzij een 0-2 overwinning in Twello de koppositie op csv Apeldoorn, dat eerder op de zaterdag met 2-1 won van concurrent asv Dronten. De titelstrijd in 1G lijkt daardoor uiteindelijk een race te worden tussen SDC Putten en csv Apeldoorn. DOS Kampen sloot de speeldag af met een ruime zege in IJsselmuiden.

10-04-2024 06:00

Vrijwilligers museum Palthehof enthousiast over kapschuur: de kuil voor de fundering ligt er al

Het enthousiasme is groot bij de vrijwilligers van de historische vereniging Ni’jluusn van Vrogger. De ledenvergadering van de vereniging had amper ingestemd met het besluit om een nieuwe kapschuur naast het museum te bouwen, of ze gingen al aan de slag. „We gaan ervan uit dat ‘ie in de loop van dit jaar in gebruik kan worden genomen.”

07-04-2024 13:18

Steenwijkerwold rekent in spectaculaire tweede helft af met EMMS, Dalfsen komt net tekort en SV Schalkhaar wint dik

Na een weinig enerverende eerste helft besloten Steenwijkerwold en EMMS er in het tweede bedrijf een paar schepjes bovenop te doen. De voorsprong was er voor de bezoekers, maar de thuisploeg trok aan het langste eind. Dalfsen kwam uiteindelijk opnieuw tekort voor de eerste zege van het seizoen en ziet degradatie weer een stap dichterbij komen. SV Schalkhaar en Haarle deden goede zaken.

06-04-2024 13:28

Olde Veste houdt met man minder stand, DVS etaleert goede vorm en SC Genemuiden doet geweldige zaken in titelstrijd

De kraker tussen SC Genemuiden en Sparta Nijkerk leek lang geen winnaar op te leveren, maar een treffer in blessuretijd bezorgde de thuisploeg alsnog drie punten en de bezoekers een enorme tik in de titelstrijd. Staphorst hielp SC Genemuiden een handje door RKAV Volendam op een gelijkspel te houden. Olde Veste’54 deelde een dreun uit aan Flevo Boys.

30-03-2024 13:24

Sparta Nijkerk boekt fraaie zege, SV Urk doet aan klantenbinding en SC Genemuiden moeizaam naar drie punten

De titelstrijd in de derde divisie A kan de komende weken nog alle kanten op. IJsselmeervogels is dankzij een nipte zege op DVS’33 de nieuwe koploper, maar SC Genemuiden en Sparta Nijkerk hebben de ploeg uit Bunschoten in het vizier. De Nijkerkers boekten een knappe zege op RKAV Volendam. Staphorst en SV Urk wisten eveneens te winnen.

24-03-2024 13:25

Vorden wint van Schalkhaar, Rohda Raalte doet goede zaken en Heino laat twee punten liggen

Rohda Raalte liet Be Quick 1887 tweemaal terugkomen in de wedstrijd en maakte het daardoor onnodig spannend, maar trok de voorsprong over de streep en blijft daardoor in het spoor van de koppositie. Heino pakte het cadeautje van de rivaal niet uit en liet twee dure punten liggen. SC Emmeloord boekte een belangrijke zege, terwijl Warnsveldse Boys nipt te sterk was voor Witkampers.

23-03-2024 13:28

SV Urk trekt voorsprong over de streep, Sparta Nijkerk komt naast SC Genemuiden en HHC weet comeback niet te voltooien

SC Genemuiden was er na twee gelijke spelen alles aan gelegen om weer een keer te winnen, maar leed tegen DEM de eerste thuisnederlaag van het seizoen. DVS’33 bewees daarentegen op de goede weg te zijn en speelde Eemdijk naar een kansloze nederlaag. Csv Apeldoorn deed goede zaken en Nunspeet was een maatje te groot voor Epe. SV Urk en Sparta Nijkerk sleepten eveneens drie belangrijke punten in de wacht.

16-03-2024 06:00

Opvangplek asielzoekers niet pal naast school, maar Lemelerveld blijft tegen gekozen plek: ‘Mensonterend’

De kou was enigszins uit de lucht toen bekend werd dat de beoogde opvangplek voor 120 asielzoekers in Lemelerveld niet pal naast basisschool Sprankel ligt. Toch bleek tijdens de informatieavond in zaal Reimink dat vrijwel niemand de plek geschikt vindt. Om uiteenlopende redenen.

10-03-2024 13:19

Rohda Raalte doet uitstekende zaken, Heeten wint na sterke tweede helft en pijnlijke nederlaag voor SC Emmeloord

Rohda Raalte doet in de slotfase van het seizoen nog vol mee om de titel in de vierde divisie D. De ploeg van trainer Laurens Knippenborg verslaat ook MASV en blijft daardoor keurig in het spoor van de nummers één en twee. Wacker boekte eveneens een belangrijke zege en Heeten mocht na een sterke tweede helft ook drie punten bijschrijven. SC Emmeloord beleefde daarentegen een teleurstellende middag.

09-03-2024 13:27

Sparta Nijkerk laat dure punten liggen, DOS Kampen sloopt WVF, FC Meppel en Vitesse’63 doen geweldige zaken

Be Quick’28 had een week na de overwinning op SC Rouveen ook FC Meppel een tik kunnen uitdelen in de titelstrijd, maar ging in Drenthe met ruime cijfers onderuit en hoorde na afloop dat Vitesse’63 had afgerekend met De Weide. Oftewel: het wordt nog ongelooflijk spannend in de derde klasse D. DOS Kampen haalde uit tegen WVF, HHC boekte een moeizame zege, terwijl Sparta Nijkerk juist twee dure punten liet liggen.

02-03-2024 13:31

VVOG kan geen vuist maken tegen Rohda, Alcides krijgt klop in Kampen en geen doelpunten in Genemuiden

Voor SC Genemuiden was het zaak om een week na het heroveren van de koppositie géén averij op te lopen, maar de ploeg van trainer René van der Weij kwam in de thuiswedstrijd tegen SV Urk niet verder dan een 0-0 gelijkspel. DVS’33 bleef op bezoek bij Harkemase Boys steken op dezelfde cijfers, maar zal een stuk blijer zijn met dat resultaat. Rohda Raalte deelde een nieuwe dreun uit aan VVOG.

25-02-2024 13:37

Rohda wint nipt, derby tussen Witkampers en Lochem eindigt gelijk, Lemelerveld opgelucht

Rohda Raalte heeft vandaag de derde positie in de vierde divisie D steviger in handen genomen door een 1-0 zege op laagvlieger Longa’30. Mart Lugtenberg besliste vier minuten na zijn invalbeurt de wedstrijd. De derby tussen Witkampers en Lochem eindigde zonder doelpunten en Vorden verloor dure punten in de strijd tegen degradatie.

24-02-2024 13:32

Staphorst wint moeizaam, SC Genemuiden dankt SV Urk voor periodetitel en DVS boekt bevrijdende zege

Het seizoen van SC Genemuiden wordt mooier en mooier. De formatie van coach René van der Weij boekte zaterdagmiddag zelf een 0-3 overwinning bij Rijnvogels, maar legt vooral dankzij de 4-2 zege van SV Urk op RKAV Volendam beslag op de tweede periodetitel. Het herovert bovendien de koppositie in de derde divisie A, waarin DVS’33 eveneens drie belangrijke punten in de wacht sleepte.

04-02-2024 13:02

TKA boekt eenvoudige zege, VENO blijft in Steenwijkerwold met lege handen achter en AZC wint opnieuw

VENO boekte vorige week een 5-0 overwinning op Zuidwolde en hoopte die in Steenwijkerwold een goed vervolg te geven, maar kreeg op de valreep een flinke tik te verwerken. AZC blijft daarentegen winnen in de derde klasse B, terwijl Dalfsen nog altijd wacht op de eerste competitiezege. SV Vaassen mag ook na het bezoek aan TKA nog altijd geen drie punten bijschrijven.