Satelietschotel afstellen!

 

In welke richting staat nu die satelliet?

Om een schotel op een bepaalde satelliet uit te richten, moet je twee zaken weten:

A: Vanuit welke elevatiehoek komen de signalen.

B: Vanuit welke windstreek komen de signalen.

Elevatie: Om te weten op hoeveel graden elevatie de schotel ingesteld moet worden, kun je het beste de site dishpointer.com gebruikt.

In de bovenste balk vul je de plaats in waar de schotel staat. Dat kan een adres zijn met straatnaam, huisnummer en woonplaats maar dat kunnen ook de coördinaten zijn die je kunt invullen in graden, minuten en seconden of in decimalen bijv. 52.0849,5.1412.

Het getal vóór de komma is de positie noorderbreedte ofwel Latitude, het getal na de komma is de positie oosterlengte ofwel Longitude. Staat de schotel westelijk van de nulmeridiaan, dan moet na de komma eerst een min (-) ingevuld worden.

Vervolgens kies je in de onderste balk de satelliet die je wilt ontvangen en nadat je op "Go" hebt gedrukt, wordt precies de elevatie van de satelliet aangegeven.

Nu kan de elevatie van de schotel m.b.v. de schaalverdeling ingesteld worden. Voorwaarde is wel dat de pijp waar de schotel op staat zuiver verticaal staat.

Maar wat te doen als op de schotel geen elevatieschaalaanwezig is zoals bijv. bij de Multytenne?

Dan kun je dat op een andere manier bepalen maar dan moet je wel weten hoe groot de offsethoek van de offsetschotel is.

Instellingen op niet Canaal Digitaal gecertificeerde satellietontvanger?

Voor frequenties en instellingen schotel antwoorden op Lingsat, kingofsat.net ook voor de instellingen voor de regionale zenders b.v. RTV Oost op niet Canaal Digitaal gecertificeerde ontvangers dit veranderen 27500 2/3 naar 29900 2/3 en dan opnieuw zenders scannen...

Op Canaal Digitaal gecertificeerde ontvangers, gewoon fabriek instelling en dan als je een HD abbonnement hebt HD scannen en als je geen HD pakket hebt op SD laten scannen......

top